Snegolovi na gorenjskem in štajerskem so še kako pomembni

Poznate tisti pok, ko se zunaj začne taliti sneg na strehi in kar naenkrat zagrmi in sneg pade iz strehe, no, če so snegolovi pravilno montirani do tega ne bo prišlo. Mi smo enkrat šli na zabavo, enostavno se nismo obremenjevali z snegom, saj smo imeli zimske gume, takrat pa ni bilo napovedano, da bi padal dodatni sneg. Parkirali smo avto pred eno počitniško hiško, ni pa sem niti sanjalo, da bo sneg priletel ravno na naše avte, kajti na tej hiški so snegolovi bili narejeni slabo. 

Tako smo se ponoči fino zabavali, drugo jutro pojedli skupni zajtrk in se odpravili na smučišče. Uživali smo v prelepem dnevu, na smučali smo se pošteno in sploh nismo pomislili, da bi se lahko kaj zgodilo z našimi avti, ker smo bili prepričani, da smo jih varno parkirali. Ko smo se vrnili nazaj smo bili šokirani, ker so snegolovi bili slabi na strehi, nam je sneg zgrmel na avte, tako so nas čakali trije poškodovani avti. Enostavno nič nismo mogli, nismo se mogli na nikogar obrniti, le vsak je lahko svoj avto popravil.

Od takrat naprej še kako gledam, kje parkiram pozimi, ko je sneg, saj lahko rečem, da snegolovi na strehah povsod niso pravilno montirani ali pa so že dotrajani. Če tisti dan ne bi bil tako sončen, se nam to ne bi zgodilo, ker se sneg ne bi topil. Ravno zato, ker je bil sončen dan, pa je začelo topiti sneg in ta se je odtrgal in padel na naše avte, snegolovi res niso bili dobri, vendar lahko bi se zgodilo kjerkoli in kadarkoli drugje. Tako je, zima je čas, ko moramo biti pozorni na vreme, tako tudi snegolovi opravljajo svoje delo, da zadržujejo sneg, včasih pa se zgodijo izjeme in vseeno sneg zdrsi iz strehe na tla.