Teden nam lahko hitro mine, ali pa se nam vleče

Po navadi je odvisno od tedna, eni se na vlečejo, drugi pa nam minejo zelo hitro. To je lahko tudi zelo odvisno od tega, kako si teden splaniramo. Če si ga dobro splaniramo in imamo veliko dela, potem nam teden tudi zelo hitro mine. Če pa nimamo veliko dela in vse naredimo že na začetku tedna, potem pa se nam lahko teden malce vleče.

Včasih se nam teden tudi veče, kadar vemo da gremo konec tedna na dopust. Po navadi so tedni pred dopustom peklenski. Ali imamo veliko dela, ki ga je potrebno dokončati predno gremo na dopust, ali pa enostavno samo komaj čakamo, da gremo nekam drugam za tisti teden. Potem pa, ko smo na dopustu, teden zelo hitro mine in sploh imamo občutka za čas.

Teden nam lahko hitro mine, ali pa se nam vleče

Po navadi, če že na začetku tedna vemo da bo zelo dolg teden, potem bo avtomatično dolg teden, ker smo si to zadali v naši glavi in ne mora biti drugače. Če pa niti ne razmišljamo toliko o tem kakšen bo teden, vemo le, da nam ne bo zmanjkalo dela, potem pa gre teden relativno hitro skozi.

Vikendi so na žalost vedno prekratki, minejo prehitro. Temu ne moramo pomagati. Imamo samo dva dni, da si odpočijemo, po navadi si vzamemo čas s prijatelji ali družino. Zato čas zelo hitro mine  in spet je tu ponedeljek. Ker med tednom po navadi ni časa za zabavanje in druženje, želimo vse to stlačiti v en vikend in zato potem tudi zelo hitro mine.

Med tednom smo po navadi fokusirani na delo in nimamo veliko časa za druge stvari, je pa res da tudi če ni prostora za druge stvari, se tedni včasih še vedno vlečejo. Temu ne moramo pomagati, lahko le stopimo pozitivno v novi teden in si ga splanirati tako, da nimamo časa razmišljati o minutah in na to, kako počasi nam gre čas.