Depresija pride počasi

Res je da depresija pride počasi in ko enkrat pride je ogenj v strehi, ker si sami ne znamo več pomagati. Sama sem bila v tem in vem skozi koliko faz greš in če bi ti v teh fazah domači stali ob strani do depresije ne bi prišlo. To sem prepričana.

Prvo živiš srečno življenje in svet ti je preprosto lep. Ustvariš si življenje, družino in živiš iz dneva v dan. Sposoben si narediti vse in to traja, dokler zmoreš. Ko pa ne dobiš nobene pomoči od domačih te počasi zmanjkuje in depresija začne počasi prihajati v tvoje življenje. Na začetku se tega sploh ne zavedaš, potem pa se začne poznati na tvoji energiji.

Ker nisi uslišala in ker ne dobiš tiste osnovne pomoči, te začne zmanjkovati in začneš razmišljati negativno, predvsem pa si žalostna. Takrat si želiš pozornosti in prosiš zanjo, a ni efekta, kot da bi govorila zidu. To je najhuje in depresija napreduje, ker si še naprej sama za vse, ne zmoreš več in postajaš vedno bolj žalostna in zaprta vase.  Vendar še vseeno rešuješ vse in ne pokažeš zunanjemu svetu, da je kaj narobe, čeprav te lomi od žalosti. Tako živiš nekaj časa, dokler se ne zlomiš in padeš, takrat pa je depresija napredovala. Takrat ali si tako močna, da stopiš sama po zdravniško pomoč, ali pa se tvoje življenje začne rušit. Lahko pride do ločitve, ker je vse skupaj neznosno in spet ostaneš sama, ker te nihče ne razume. 

Če čutite stisko, če ne zmorete več, če prosite za pomoč in je ne dobite in s tem vidite, da vas je objela depresija, pojdite do zdravnika, kajti on vas bo razumel in vas napotil na zdravljenje. Vedite, da zmorete, le depresija je tista, ki vam to preprečuje, zato pa niste krive ve, le pozdraviti se morate in boste lahko spet srečno živele.