Karpalni kanal in fizioterapija

Pa smo tam, ko si nismo mislili, če nam ponagaja karpalni kanal. Bolečine so hude in najraje bi videli, da bi hitro minilo, pa žal ni tako. Ko dobite sidrom karpalnega kanala, se ta zdravi na več načinov.

Jaz sem imela primer, da sem mogla hoditi na fizioterapijo in tam sem z pomočjo fizioterapevtke delala vaje. Kolikokrat sem si želela, da ne bi imela te težave. Najbolj pa sem bila jezna, ker sem vaje doma mogla nadaljevati če sem sebi hotela dobro. Morala sem doma redno roko razgibavati, če sem hotela karpalni kanal čim prej pozdraviti.

Sama sem do tega stanja prišla, ker sem zamenjala službo. Prej sem delala v trgovini in je bilo moje delo dinamično z strankami in zelo malo sem sedela za računalnikom, le takrat, ko sem delala naročila. Ker pa se mi je ponudila boljše plačana služba, sem seveda sprejela. Vedela sem, da moram poskrbeti za svoj hrbet, ker sem osem ur sedela po novem, nisem pa sploh vedela, da obstaja karpalni kanal, ki mi bo povzročil še kako hude bolečine. Če bi mi mogoče kdo prej povedal, da so zapestja zelo obremenjena, posebej na začetku dela, bi sigurno vsak dan saj 5 minut posvetila, da bi zapestje razgibala in tako karpalni kanal ne bi imel možnosti, da bi mi ponagajal. 

Pa nisem in kmalu sem začela čutiti bolečino v zapestju, vendar sem svoje delo nadaljevala, dokler me zapestje ni močno bolelo in sem čutila mravljince po celi roki. Zelo težko mi je bilo iti do zdravnika, da ne bili nadrejeni jezni, kajti nisem delala veliko časa, vendar sem zaradi bolečine šla in izvid je bil karpalni kanal, ki ga bo potrebno zdraviti z fizioterapijo. Nisem mogla nič drugega kot iti na bolniško. To ni bila zame lepa izkušnja, se jo pa večkrat spominjam in kdorkoli pride v naše podjetje na novo, ga na karpalni kanal spomnim in delavci so mi hvaležni, takrat bi bila tudi jaz.