Kupujem oljčno olje Lisjak, ki je hladno stiskano

Rada imam dobro hrano, ki je pripravljena z olivnim oljem. Na trgu je veliko ponudnikov, jaz sem si izbrala oljčno olje Lisjak, ki je pridelano na starodaven način s hladnim stiskanjem. Pri pripravi hrane, ga najraje uporabljam za solate, pa tudi za dodatke k marinadam in omakam. Z možem imava tradicijo, da enkrat mesečno povabiva svojo številno družino na kosilo. Imava namreč pet otrok, ki že imajo svoje otroke, torej najine vnuke in živijo po celotni Sloveniji. Tako se zberemo običajno prvo nedeljo v mesecu in se podružimo ob dobrem kosilu. Skupaj se nas zbere okoli dvajset. Vedno je na jedilniku tudi oljčno olje Lisjak, ki ga imam tudi na mizi, da si ga vsak doda po želji.

Kupujem oljčno olje Lisjak, ki je hladno stiskano

Sedaj pripravljam kosilo kjer bomo imeli hladno predjed, toplo predjed, glavno jed in sladico. Hladna predjed po sestavljena in pršuta, melone, svežega kruga pečenega doma v pečici in zraven bo oljčno olje Lisjak, ki doda jedi okus. Za toplo predjed, sem izbrala testenine, kjer sem uporabila oljčno olje Lisjak s okusom tartufov. Za glavno jed pa je pečen krompirček izpod peke in pečena ribica. Preko pečene ribice pride še marinada, ki jo sestavlja oljčno olje Lisjak, česen in peteršilj. Zraven sodi seveda še kozarec dobrega rdečega vina. Za sladico pa bom pripravila maline in belo čokolado.

Ko smo se zbrali, je moj mož že pridno pekel ribice, sama pa sem pripravila mizo. Bilo je že toplo vreme, tako da smo lahko sedeli za veliko mizo na terasi, ki je imela pogled na morje. Vsi so hvalili kako so okusne jedi, še posebej glavna jed in sladica. Moji sinovi so si seveda še posebej dodali oljčno olje Lisjak na svoj krožnik. Vesela sem bila, ko sem gledala svojo družino, vnuke in otroke kako se razumejo ian si želim, da naša tradicija še dolgo ostaja med nami.